Vesna Katalinić

Završila sam Studijski centar socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu.

O meni

Oduvijek sam voljela ljudske priče, osluškivala sam ono što je rečeno i prepoznavala ono što nije. S tim interesom krenula sam u višegodišnje obrazovanje vezano uz ljudske odnose i rad sa ljudima.

Živim u Zagrebu skoro 20 godina, porijeklom sam iz Trogira. Unatoč godinama provedenim u Zagrebu i privrženošću koju sam razvila za ovaj grad, uvijek ću znatni dio svoj identiteta vezivati uz Dalmaciju.

Živim u kvartu Maksimir i najdraži ritual mi je jutarnja šetnja s mojim psom Grizlijem. S kavom u ruci prolazimo kroz šuškave šumske staze, udišemo miris šume bez obzira sjalo li sunce, padao snijeg ili puhalo. Uvijek sam vjerovala da nema loše vremenske prognoze, već loše odjeće i obuće. Zanimljiva mi je ta usporedba s drugim stvarima u životu. Možemo očekivati različite nedaće, krize, gubitke na koje možemo ili ne možemo utjecati, no ono što nam pomaže je adekvatna obuća i odjeća – povjerenje u sebe (svoje tijelo, prihvaćanje  sebe kao osobe sa svim svojim karakteristikama i odukama) te dobri i istinski odnosi u kojima možemo biti autentični.
​​​​​​​
Spadam u LGBTIQ friendly psihoterapeute.

Mjesto rada

Zagreb, Ulica hrvatskog proljeća 26, 1. kat

Biografija

Završila sam Studijski centar socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Dugo sam volontirala u udruzi Hrabri telefon, gdje sam nakon fakulteta nastavila profesionalno napredovati kao zaposlenica. Završila sam četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije pri IGW institutu u Zagrebu.
​​​​​​​
Prije nego sam upisala edukaciju iz Gestalt psihoterapije, pohađala sam i edukacije iz Realitetne terapije i Teorije izbora u Zagrebu te Integrativne Play terapije (Rocky mountain institut iz Kanade). Pohađala sam brojne jednodnevne i višednevne edukacije iz područja rada s djecom i obiteljima.

Obrazovanje

  • Psihoterapeut

Specijalizacija/tematika problema

Gestalt psihoterapija može pomoći klijentima koji imaju problema s anksioznosti, depresijom, traumatskim iskustvima, gubitcima, samopoštovanjem, poteškoćama u odnosima ili nekim fizičkim tegobama (poput učestalih glavobolja, smetnji u probavi i sl.)

Svakako je važno da osoba koja dolazi na gestalt psihoterapiju bude zainteresirana za rad na sebi i otkrivanju vlastitih kapaciteta te prostora za dodatno osnaživanje.

Ciljana populacija

  • Djeca (6 - 12 g.)
  • Adolescenti (13 - 19 g.)
  • Odrasli (20+ g.)

Vrsta terapije

  • Individualna 

Psihoterapijski pravac

Gestalt psihoterapija (IGW Zagreb)

Licenca

Psihoterapeutkinja

Cijena

300,00 kn/h

Dostupnost

Četvrtkom od 16 do 20 sati

Oblik rada

  • Online (Skype, Zoom)
  • Na vlastitoj lokaciji, adresa: Ulica hrvatskog proljeća 26, 1.kat

Jezik rada

  • Hrvatski
  • Engleski
»